wat is seo ❓

Uitleg over wat SEO nu eigenlijk is

SEO is een afkorting dat staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands noemen we het Zoekmachine Optimalisatie.

Google scant (indexeert) zoveel mogelijk websites en web pagina’s af. De informatie die hier wordt gevonden wordt opgeslagen in een database van Google. Om vervolgens te worden begrepen zodat bij het ingevoerde zoekwoord een hele rits aan resultaten komen die gaan over het onderwerp waar naar wordt gezocht.

De best mogelijke resultaten die staan bovenaan in de zoekmachine. Om Google te vertellen wat jouw onderwerp is zal je zo goed mogelijk uitleg moeten geven. In eerste instantie is een duidelijke uitleg voor je bezoeker van noodzaak en niet voor de zoekmachine.

Maar dan is er een tweede instantie, onderdelen die juist bedoeld zijn om begrijpelijk voor de machine te maken. Wie beide het best weet in te vullen, die zal het hoogst gaan ranken.

Er is dus geen toeval of geluk in het optimaliseren van je website. Er zit een heus rekenformule (algoritme) achter het rangschikken van de verkregen websites.

Dit alles klinkt heel logisch en niet zo moeilijk. Maar niks is minder waar. SEO is een heel uitgebreid iets, het is niet zo dat er 1 dingetje goed moet zijn en dan is het klaar.

Met SEO komen er een tal van onderdelen naar boven. Gelukkig is het meeste goed te begrijpen, maar er zijn ook factoren waar je van denkt ‘gooi maar in mijn pet’.

Gelukkig zijn er mensen gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, zoals wij van seogarantie.nl en willen je graag helpen om je doel te bereiken.

wat is seo ❓

Uitleg over wat SEO nu eigenlijk is SEO is een afkorting dat staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands noemen we het Zoekmachine Optimalisatie.

Lees verder »

het bedrog van yoast

Wie een WordPress website heeft, die heeft vast ook de (gratis) plugin van Yoast. Het lijkt allemaal zo mooi en het toverwoord GRATIS doet de

Lees verder »

seo goedkoop

SEO uitbesteden of zelf doen zolang het maar goedkoop is? Er is veel wat je zelf kan doen om de vindbaarheid van je website te

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top