SEO white hat ? het kan goedkoper en sneller

seo white hat de oorzaak van faillissement 😲

Is white hat SEO echt zo vriendelijk?

In de wereld van SEO zijn er 3 smaken, white, gray en black hat. Wat dit zegt is in hoeverre je website voldoet aan de Google richtlijnen. De meest pure vorm van zoekmachine optimalisatie is dan ook de white hat versie. Hier worden keurig alle richtlijnen nageleefd die Google heeft geschreven.

Hoe donkerder de hat wordt, des te verder de regeltjes te vinden zijn. Nee het is niet erg netjes om iets anders toe te passen dan de vriendelijkste vorm van SEO.

Echter zit hier wel een nadeel aan die vaak door de ‘nette’ bedrijven wordt verzwegen. Bij het volgen van de regulering kost het veel meer tijd om te gaan ranken. Zoekwoorden kunnen met gemak een jaar totaal onzichtbaar in de resultaten pagina blijven. En zo vriendelijk als dat je bent, blijf jij maar netjes doorbetalen aan dit bedrijf.

Je kan de klok erop gelijk zetten, na ettelijke maanden dat men geen vooruitgang ziet met hun zoekwoorden, des te harder er wordt getwijfeld of dit bedrijf waar je maandelijks veel geld aan betaald jou niet in de maling neemt. Zijn het oplichters? Verstaan ze hun vak wel? En uiteindelijk dan wordt de opdracht ingetrokken. Waardoor de client die dit geld beter had kunnen gebruiken, nu kwijt is en er niks voor terug heeft gekregen.

White Hat nekt de kleine ondernemer

Jij als kleine ondernemer zijnde zal niet werken met een eindeloos budget. Maar je kan met deze vorm van SEO wel eindeloos door blijven betalen, hoe lang ga je dat volhouden? Een jaar? Twee jaar?

Uiteindelijk moet er toch iets van resultaat zijn. Maar oh jee. Je onderneming heeft een zware tik te verduren gekregen als de rekeningen maar blijven komen en de inkomsten liggen stil. Wat je eigenlijk had moeten kiezen, is iets dat meer succes geeft, iets met een garantie. Seogarantie.nl !

Gray hat werkt sneller en kost uiteindelijk minder

Ok, dus als we de regeltjes van Google op de letter navolgen dan denken ze dat je hun portemonnee hebt (was het maar waar). Eigenlijk is White Hat dus helemaal niet zo eerlijk, en al helemaal niet gezond voor de kleine ondernemer. Maar wat nu?

Nou, je kan ook kiezen voor Gray Hat. Dan worden maar niet alle regeltjes op de voet gevolgd, maar het schiet in ieder geval op waardoor het stukken minder gaat kosten. Plus niet te vergeten, je gaat eerder online geld verdienen. En dit is toch waar het allemaal om draait ?

Dan de laatste optie, de Black Hat. Oh dat is wel een mooie techniek om mee te werken. Je schiet naar de eerste pagina in de resultaten met record snelheid. Maar is dit veilig? Kan mijn website hierdoor geen penalty krijgen?

Als Black Hat niet goed wordt ingezet dan volgt een penalty, daar kan je wel vanop uit gaan. Maar dit is het punt, deze technieken moeten echt goed worden uitgevoerd. Een goede Black Hat is niet te traceren, en al helemaal niet door Google.

Nu willen we je niet aanraden om alleen maar Black Hat te doen, zeker niet !

Er is een verdeelsleutel die je kan gebruiken. Dit wilt zeggen, je doet hoofdzakelijk White Hat, met een goede scheut Gray en een snufje Black. Het wordt de cocktail van je dromen. Met dit recept ga je nooit de bietenbak in. Het is een design, iets waar de echte SEO geeks jaren lang op hebben zitten broeden. Deze informatie en deze technieken zal je ook niet (gratis) online tegenkomen. Maar dit betekend niet dat ze niet bestaan. Wij hebben het!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ook interessant:

Laat een reactie achter