Advanced Schema

Google's ruggengraat
en die van jouw onderneming

Met Schema Ranken in Google?

Kun je met schema ranken in Google? Niet met een standaard schema, maar wel met onze Advanced Schema. Is je website gaan zakken in de resultaten van Google? Dan is het tijd om ‘the next level‘ van zoekmachine optimalisatie te gaan gebruiken. Schema (schema.org) is de ruggengraat van jouw website. Vanaf 2019 ging het hele roer om binnen de Google Algoritme en wordt schema als een van de belangrijkste onderdelen gezien voor zoekmachine optimalisatie.

Advanced Schema is wat anders dan Basic Schema

Om goed te begrijpen wat schema nu werkelijk is en doet, zullen wij je niet mee lastig vallen. We houden het kort.
 
Door middel van een ingewikkeld script wordt er zo precies mogelijk aan robots verteld waar de pagina over gaat. Het gaat natuurlijk over je bedrijf, maar ook over het product wat je verkoopt. Dat klinkt simpel toch? Echter is dit niet helemaal waar en begint hier het serieuze werk.
 
Net als dat elke websitepagina uniek is, zo uniek is ook de schema met al haar variaties. Er bestaat dus niet iets als een kant en klaar Schemascript. En er is zeker geen Plugin die even een Advanced Schema voor je maakt.
 
Wat ons betreft kun je alle Schema Plugins in de prullenbak gooien, als je gebruik wilt maken van onze Advanced Schema scripts.

 

Advanced schema wordt handmatig toegevoegd?

Ja klopt. Om het goed te doen heb je veel gegevens nodig. En al zijn we nog zo handig, ook voor ons duurt een pagina op de juiste manier van schema te voorzien tussen de 1 en 2 uur. Dit is misschien wel de grootste slag die Google in haar verandering gaat doorvoeren. Wil je het goed doen, dan valt het gewoonweg niet te automatiseren.

Schema kan doorslaggevend worden voor je ranking

In een paar woorden: ‘het hele internet gaat een grote verandering door’. En Schema gaat daar een belangrijke rol in spelen. Voorheen was de bekende linkbuilding en backlinks de belangrijkste manier om je website goed zichtbaar te laten zijn. Linkbuilding blijft nog altijd belangrijk, maar met heel andere aspecten.

Dus ik kan gaan zakken zonder goed schema?

Ja, zodra Schema belangrijker gaat worden voor Google en je gebruikt een Schema Plugin dan is die kans groot.
 
Je ziet al in Amerika dat veel SEO mensen in “Facebook SEO groepen” zich afvragen wat er aan de hand is en waarom de standaard linkbuilding niet meer werkt. Dit komt omdat ze vaak niet de moeite nemen te investeren in de betere (lees duurdere) SEO cursussen.

 

Wees de competitie voor met advanced schema

Deze grote verandering van Google biedt voor jou als ondernemer nieuwe kansen. Als het aan ons ligt, dan stijgt je website naar de 1ste pagina met ons Advanced Schema.

Kan ik zelf schema gaan schrijven?

alles over schema voor je websiteEr zijn meerdere scripts die aan robots de informatie kunnen doorgeven, de bekendste zijn MicroData en Json LD. Wij schrijven alleen maar in Json LD omdat Google dit prefereert.
Of je Schema zelf kan schrijven? Uiteindelijk valt alles te leren, maar vergis je niet. Schema is niet gewoon het invullen van wat gegevens, zoals het invullen van een standaard SEO Plugin. Met een titel, wat bedrijfsgegevens en links, ga je niet ranken. Zoekmachine optimalisatie, met name met Schema, is een vak apart.

Waarom is schema.org dan zo moeilijk?

De basis van Schema lijkt best simpel, maar daar gaan de meeste mensen al de fout in. Een bedrijfsnaam met adres en refereren aan je Facebook fanpage en je Twitteraccount in Schema kan iedereen wel. Waar je niet veel over vindt, is bijvoorbeeld het combineren van Schema met Knowledge Graph en Rich Card. Maar ook ID Code en Google Maps heb je nodig voor Schema.
 

En hoe kan je iets invullen, waarvan je het bestaan niet eens af weet? En natuurlijk vind je wat tips, maar het wordt alleen maar ingewikkelder tot aan Rocket Science aan toe. Dus begin er eens aan, probeer het maar. We zien je graag de volgende keer weer terug! 🙂

Meer weten of offerte aanvragen?

Vraag direct een offerte aan voor 1 van onze diensten hieronder:​

Skype Consult?

Wil je Skype call over een bepaald onderwerp? Dat kan! Plan direct een call in hieronder:
consulting

Schema is een echte rankings
factor samen met Google Mijn Bedrijf

Schema is niet meer weg te denken, vraag direct een offerte aan hierboven!

Diensten

Bekijk hieronder welke service voor jou
beschikbaar is omtrent SEO:

GMB
SCHEMA
Webboost

Prachtige websites met een eindeloos design nodig? 
Bekijk hier de pagina:

Webdesign

Om klanten makkelijker te woord te kunnen 24/7 is het handig om een chatbot te nemen voor je pagina/website, chatbot nodig?

Bekijk Chatbotservice

Het optimaliseren is key voor je bedrijf, en voor websites kan dit het begin of het einde betekenen online, meer weten over optimalisatie? Bekijk hier

Trotse partner van

Contact