De beste boven de vouw seo

Zonder scrollen de geladen pagina bekijken

Het eerste wat mensen zien zodra je pagina is geladen, dus zonder dat ze hoeven te scrollen. Dit gedeelte heet ‘boven de vouw‘ en in het Engels ‘above the fold’.

Net als bij een krant komt de belangrijkste informatie bovenaan te staan, op website pagina’s is dit precies hetzelfde. Het bovenste gedeelte van je pagina laat dus de meest belangrijke punten van je onderwerp zien. Dat is logisch toch?

Bezoekers beslissen in luttele seconden of ze interesse hebben, of het is waar ze naar zoeken – of niet. Ook zoekmachines zoals Google die vertel je door middel van top posities (boven de vouw) wat het belangrijkste van jouw pagina is.

Als je een dienst aanbiedt zoals ‘slotenmaker‘ en je wilt dat mensen jou telefoneren als ze zich hebben buitengesloten of zijn de autosleutels verloren.Dan wil je dat mensen je direct kunnen bereiken door middel van een telefoonnummer. Dit is dan ook een onmisbaar onderdeel om boven in je pagina te plaatsen.Vertel ook, zonder dat men naar beneden hoeft te scrollen, wanneer je bereikbaar bent en geef voorbeeld problemen die je kan oplossen.

Bij een product aanbod is de indeling weer iets anders. Nu is het van belang om een (geoptimaliseerde) afbeelding boven de vouw te plaatsen samen met
de productnaam en prijs. Laat in 1 oogopslag zien wat het is dat je aanbiedt. Maak het overzichtelijk, rustig ogend en zo begeerlijk mogelijk.

Onderdelen die boven de vouw behoren zijn:
De H1 tag (grootste lettertype)
Afbeelding en logo (eventueel een video)
Bestel – koop – offerte of reserveer button
Contact

 

Voorbeeld is onze voorpagina – alles wat je verwacht in een oogopslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *