afbeelding seo maken 📷

Je SEO uitbreiden met afbeeldingen

Het is een algemeen gegeven; een foto zegt meer dan duizend woorden. Met een afbeelding op je pagina, die als illustratie je onderwerp verduidelijkt, ben je goed bezig. Maar is dit alles?

SEO gaat ver, in dit geval kruipt het aan de binnenkant van je afbeelding, de EXIF. Maar voordat we daar gaan beginnen, hebben we eerst de basis, namelijk de bestandsnaam. Als je een plaatje hebt, dat je online wilt gaan gebruiken, dan is het onder het mom van afbeelding optimalisatie een goed idee om in de bestandsnaam je zoekwoord te verwerken.

Snelheid, de laadtijd van je pagina, is minstens zo belangrijk. Daarom willen we niet een mega groot bestand op laten roepen. Elke kilobyte die niet wordt geladen, is winst in snelheid. Met andere woorden, als je afbeelding wordt opgeroepen in een 200×200 (pixel) formaat, dan is het totaal overbodig om dezelfde afbeelding in 800×800 te laten verkleinen. Immers wordt de originele afbeelding geladen en daarna verkleint. Dat zijn veel onnodige KB’s die de snelheid uit je pagina halen.

De EXIF invullen kan op meerdere manieren. In dit voorbeeld nemen wij de bewerking in Windows.
Open de map op je computer met je afbeelding .jpg (.png heeft dit niet) en selecteer de afbeelding. Klik op de rechter muisknop en kies ‘eigenschappen’ en vervolgens het tabblad ‘details’. In dit tabblad staan enkele dingen die je kan invullen, waaronder de titel. Hier vul je iets soortgelijks in als de bestandsnaam. In ieder geval met je zoekwoord(en). De rest is zonder uitleg zelf in te vullen.

In het veld ‘opmerkingen’ typ je je opmerking in, samen met de URL van je Google mijn Bedrijf. Zo maak je een verwijzing naar een bron, die bevestigd is door Google.

In Copyright plaats je je eigen url, de plek waar je afbeelding tevoorschijn komt.

Zorg te allen tijde voor een eigen afbeelding die uniek is. Je kan zelf een foto maken, of hier iemand voor inhuren. Zolang het formaat maar .jpg is en nergens anders op het internet te vinden is.

Oké, er wordt veel ‘geleend’ door andere webmasters, maar als jouw afbeelding zo mooi is dat het wordt gekopieerd, dan is dat alleen maar goed. Want, zonder dat men het weet, plaatsen ze een hoog gewaardeerde link op hun website. Dus laat het maar verspreiden. Hoe vaker men jouw afbeelding in hun website gebruikt, hoe beter het is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ook interessant:

seo goedkoop

SEO uitbesteden of zelf doen zolang het maar goedkoop is? Er is veel wat je zelf kan doen om de vindbaarheid van je website te

Lees dit »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top