Google Stacks
Al de properties van Google
bij elkaar gelinkt naar jouw site.

Met Schema Ranken?

blabla

blabla

blabla

blabla

Om goed te begrijpen wat schema nu werkelijk is en doet willen we je niet mee lastig vallen. We houden het kort. Doormiddel van een ingewikkeld script wordt er zo precies als mogelijk aan robots verteld waar de pagina over gaat. Dat gaat over je bedrijf maar ook over het product wat je verkoopt.

Dat klinkt simpel toch? Echter is dit niet helemaal waar, en begint hier het serieuze werk.
Net als dat elke website pagina uniek is, zo uniek is ook de schema met al haar variaties.
Er bestaat dus niet iets als een kant en klaar schema script. Dit wilt zeggen dat je alle plugins die dit regelen weg kan gooien. De meest bekende zoals Yoast, SEO-Press, en zelfs de wpschema.com plugin zijn jammer genoeg onjuist.

Dat wordt dus handmatig voor elke pagina een enorme uitzoekerij?
JA, en je kan op je vingers na tellen dat ook wij hier niet blij mee zijn. Onze eigen websites moeten ook worden voorzien van de juiste schema. En al zijn wij nog zo handig en weten wij precies de weg te vinden, ook voor ons duurt een pagina op de juiste manier van schema te voorzien tussen de 1 en 2 uur.
Dit is dan ook de grootste slag die Google in haar 2019 verandering gaat doorvoeren, het valt niet te automatiseren.

Schema kan doorslaggevend worden
voor je ranking

In een paar woorden: ‘het hele internet gaat een grof grote verandering door’. En Schema gaat daar een belangrijke rol in spelen. Voorheen was de bekende linkbuilding en backlinks de hoofdzakelijke reden waarom websites zo goed zichtbaar waren. Wel blijft linkbuilding nog altijd belangrijk, maar dan met heel andere aspecten.

Wil je ook onze hulp met SEO Schema voor je Website?

Wij zorgen ervoor dat je de beste schema in je website krijgt!

Schema is een echte rankings
factor samen met Google Mijn Bedrijf

Dus ik kan gaan zakken zonder goed schema?

Ja, je ziet het nu al in Amerika waar veel seo mensen in “Facebook seo groepen” zich afvragen wat er aan de hand is en waarom de standaard linkbuilding niet meer werkt. Dit komt omdat ze vaak niet de moeite nemen te investeren in de betere (lees duurdere) seo cursussen.
Maar deze grote verandering van Google biedt voor jou als ondernemer nieuwe kansen. Als het aan ons ligt, dan stijgt je website naar de 1ste pagina.

Kan ik zelf schema gaan schrijven?
En welk script raden jullie aan?

Er zijn meerdere scripts die aan robots de informatie kunnen doorgeven, de bekendste zijn MicroData en Json LD. Wij schrijven alleen maar in Json LD. Dit omdat Google dit prefereert. Gelukkig maar want het is een stuk vriendelijker om te gebruiken en voor het design van jouw pagina.

alles over schema voor je website

Of je schema zelf kan schrijven? Uiteindelijk valt alles te leren. Maar vergis je niet. Schema is niet gewoon het invullen van wat gegevens zoals het invullen van een standaard seo plugin. Met een titel en bedrijfsgegevens zal je niet gaan ranken.

De mensen die dat beweren, die merken al snel dat daar er achter komen. Zoekmachine optimalisatie met name schema.org’s Json LD is zelfs met de juiste studie een harde pit.

Waarom is schema.org dan zo moeilijk?

De basis van schema lijkt best simpel maar zelfs daar gaan de meeste mensen de fout in. Een bedrijfsnaam met adres en refereren aan je Facebook fanpage en je twitter account in schema kan iedereen wel. Waar je niet veel over zal vinden is bijvoorbeeld het combineren van schema met Knowledge Graph en rich card. Maar ook id code en Google maps heb je nodig voor schema.

En hoe kan je nu iets invullen waarvan je het bestaan niet eens vanaf weet?
En al zal je best wel wat tips vinden, het wordt alleen maar ingewikkelder tot aan rocket science aan toe. Dus begin er eens aan, probeer het maar.
We zien je graag de volgende keer weer terug ! 🙂

Skype Consult?

Wil je zelf je schema invullen en daarmee via Skype worden geholpen?